SAĞLIK SEKTÖRÜNDE PSİKOLOJİK SERMAYENİN İŞ PERFORMANSI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ - Adem Öğüt; Metin Kaplan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmada, psikolojik sermayenin iş performansı üzerindeki etkisi analiz edilmektedir. Nevşehir ilinde faaliyet gösteren bir kamu hastanesinde çalışanları kapsayan örneklemde yer alan 278 çalışandan anket tekniğiyle veri toplanmış ve değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; psikolojik sermayenin alt boyutları olan özyeterlilik ve iyimserliğin iş performansı üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu, buna karşın umut ve dayanıklılığın iş performansı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmadığı tespit edilmiştir.