Практика Європейського суду з прав людини як джерело права при розгляді спорів з добросовісним набувачем майна - V. O. Hlushkov (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Не дивлячись на те, що ще двадцять сім років тому Україною було ратифіковано Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року (далі – Конвенція) [1], і дотепер серед науковців триває дискусія щодо обов’язковості та доцільності врахування національними судами практики Європейського суду з прав людини (далі – ЄСПЛ).