La vertebració del règim espanyol de la mediació de consum en el marc del Dret europeu - Fernando Esteban de la Rosa (IDP)
La resolució de litigis mitjançant de la mediació és una pràctica molt estesa entre les entitats espanyoles de resolució alternativa de litigis de consum, tant públiques com privades. Malgrat la seva notable implantació, el nostre sistema amb prou feines compta amb disposicions que en sustentin el règim. El present estudi pretén contribuir al debat sobre la vertebració del règim de la mediació de consum en el sistema espanyol, un debat que resulta peremptori per orientar l'activitat legislativa que ha de tenir lloc amb mires, entre altres objectius, a realitzar la transposició de la Directiva 2013/11/UE, de resolució alternativa de litigis de consum. Juntament amb les referències del Dret europeu, es proposa la necessitat d'orientar la futura legislació partint de l'anàlisi dels interessos en presència i de les exigències de política legislativa interna relacionades amb la protecció del consumidor. L'estudi considera la pràctica de mediació de consum que actualment duen a terme les entitats de resolució alternativa de litigis de consum.