Okullarda Suçun Önlenmesi - Yasemin Kepenekçi (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, okullarda suçun nasıl önlenebileceğini ortaya koymaktır. Okul ortamında çocuk suçluluğunun önlenmesi konusu bütünsel olarak ele alınmıştır. Çalışma derleme niteliğindedir. İhtiyaç duyulan bilgiler literatür taraması ile daha önce yapılan araştırma sonuçlarından yararlanılarak elde edilmiştir. Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk olarak çocuk suçluluğunun önlenmesi konusu genel olarak ele alınmış, daha sonra okullarda çocuk suçluluğunun önlenmesi konusu tartışılmış, son olarak da okullarda çocuk suçluluğunun önlenmesi üzerine yapılan araştırmalardan örnekler verilmiştir. Literatür taraması ve araştırma sonuçlarına göre, okul binalarının güvenliğini sağlamak, okulda uyulması gereken kuralları açık hale getirmek, öğrencilere stres İle başa çıkma ve öfkeyi kontrol edebilme yoluyla şiddete başvurmadan çatışma çözme becerilerini öğretmek gibi birçok stratejinin okullarda çocuk suçluluğu olayları ile mücadelede etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.