Wi-Fi ve Bluetooth Frekansları için Özgün PIF Anten İçeren Akıllı Saat Tasarımı ve El Modeli Üzerinde Analizi - Muhammet Hilmi Nisanci; Emre Gürler; Ahmet Yahya Teşneli; Nigar Berna Teşneli (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
Kablosuz veri iletimi sağlayan antenler haberleşme sistemlerinin en önemli parçalarından biridir. Farklı uygulama alanlarında bu alanın ihtiyaçlarına uygun karakteristik özellikleri sebebiyle tercih edilen birçok anten modeli vardır. Sunulan çalışmada Wi-Fi ve Bluetooth teknolojilerini aynı anda destekleyen, düzlem toprak yüzeyine sahip özgün düzlemsel ters F anten (PIF Anten) tasarımı ve elektriksel simülasyonları yapılmıştır. Özgün anten modelinin fiziksel parameterleri 2.47 GHz çalışma frekansı için elde edilmiş ve 3cm x 3cm x 1cm boyutlarına sahip akıllı saat içine konumlandırılmıştır. PIF anten ve akıllı saat için yansıma katsayısının frekansla değişimi incelenmiş ve akıllı saat modelinin antenin performansında önemli bir değişikliğe sebep olmadığı görülmüştür. Daha sonra yetişkin bir insan eli modelinin üzerinde analiz edilen tasarımın üç farklı aşaması için 2D ve 3D yönlendiricilik örüntüleri elde edilerek karşılaştırılmıştır.