Синтез оптимальних збурень динамічних обєктів - Андрей Георгиевич Кику (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
В статті розроблений метод генерації оптимальних збурень динамічних операторів на основі властивості незалежності інтегральних мір якості від випадкового поділу інтервалів інтегрування на дві частини. Розроблений метод доказує, що так названий принцип оптимальності Белмана по більшій мірі не являється принципом, а витікає з вищезгаданої властивості інтегральних мір.