Колумністика Енн Еплбаум: особливості медіатекстів, присвячених українській тематиці - Марта Стельмах (Синопсис: текст, контекст, медіа)
У статті авторка аналізує матеріали публічної інтелектуалки Енн Еплбаум на українську тему, їхні особливості та значення. Актуальність статті зумовлена потребою різностороннього дослідження теми України у світових медіа, зокрема у форматі колумністики. Предметом дослідження є статті Енн Еплбаум у виданнях The Atlantic та The Washington Post на українську тематику. Мета — окреслити особливості текстів публіцистки, виявити її індивідуальний стиль. У процесі наукового дослідження використано такі методи: порівняльний, історичний, системний аналіз, контент-аналіз та інші. Новизна зумовлена аналізом журналістських, а не науково-популярних праць Енн Еплбаум.