Les estructures de participació juvenil a Catalunya d’ençà de la transició democràtica - Pere Soler Masó; Anna Maria Novella Cámara; Anna Planas Lladó (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
La participació juvenil ha estat i és un concepte amb moltes consideracions, molts de significats i formes d’aplicació, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Amb l’objectiu de conèixer l’evolució de les principals estructures de participació juvenil, l’article parteix dels marcs que han impulsat aquesta participació a Europa, per analitzar després l’evolució, en les darreres dècades, d’algunes de les estructures participatives juvenils a Catalunya: els consells locals de joventut i els consells municipals de joventut. Es tracten també alguns dels vells reptes de la participació juvenil, caracteritzats per superar l’estructuració dels canals de participació clàssics i generar altres formes de prendre part en la quotidianitat de la vida col·lectiva.