ОПТИМАЛЬНЕ РОЗМІЩЕННЯ СЕКЦІОНАЛАЙЗЕРІВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ РОЗПОДІЛЬНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ - О.Г. Шполянський (Технічна електродинаміка)
В роботі запропоновано евристичній метод оптимального розміщення секціоналайзерів в розподільних електричних мережах без автоматичного резервування. Метод полягає в розділенні мережі на сегменти з однаковими сумарними довжинами ліній і пошуку оптимального місця розміщення секціоналайзерів в околі точок поділу. На основі методу розроблено алгоритм та проведено розрахунки по визначенню оптимальних місць розміщення секціоналайзерів та очікуваних показників надійності електропостачання для фрагменту розподільної електричної мережі. Бібл. 9, табл. 2, рис. 1.