ПРОДУЖЕНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО И НЕКИ ИНСТИТУТИ КРИВИЧНОГ ПРАВА - Миодраг Бајић (Српска правна мисао)
Аутор се бави односом између продуженог кри-вичног дјела и неких института кривичног материјалног и про-цесног права. Одабир ових института и њихово довођење у везу са инситутом продуженог кривичног дјела извршен на основу ана-лизе међусобне везе између примјене института продуженог кри-вичног дјела и ових других инстутута. Тако аутор обрађује однос између продуженог кривичног дјела и временског важења кривичног закона, затим примјеном начела ne bis in idem у случају продуженог кривичног дјела, као и односа између продуженог кривичног дјела и института застарјелости и аменестије. Аутор истиче да управо однос продуженог кривичног дјела према овим институтима одражава сву комплексност његове примјене у пракси, као и да ново законско рјешење овог института у Републици Српској настоји да превазиђе ове проблеме, али и поједине дилеме његове примјене нису у потпуности ријешене.