SAĞLIK BİLİŞİMİ ve TÜRKİYE’DE HASTANELERİN DİJİTALLEŞMESİ - Gülten Biçersoy; Meryem Yavuz Van Gıersbergen; Sevgi Vermişli Peker (Sağlık Akademisi Kastamonu)
Sağlıklı ve gelişmiş toplum hedefine ulaşabilmek ancak iyi örgütlenmiş bir sağlık sistemi ile mümkündür. İyi örgütlenmiş bir sağlık sisteminin oluşturulmasında sağlık bilişim sistemlerinin önemi oldukça büyüktür. Sağlık sektöründe yer alan kurumlar, sundukları sağlık hizmetlerine yönelik karar verme aşamasında bilgi teknolojileri ve sağlık bilişim sistemlerinden faydalanmak durumundadır. Bu derlemenin amacı, sağlık hizmetlerinin sunumunda bilgi teknolojileri ve sağlık bilişim sistemlerinin kullanımının Türkiye’deki durumunu incelemektir.