Czy polska socjologia wsi ma przyszłość? Recenzja książki Andrzeja Kalety, Szkice o polskiej socjologii wsi - Joanna Najbor (Wieś i Rolnictwo)
Recenzja książki:  A. Kaleta, Szkice o polskiej socjologii wsi, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2021, ss. 215.