Удосконалення методики розрахунку коефіцієнта стиснення зони виявлення цілей оглядовими РЛС за умов дії активних шумових завад - Климченко В.Й.; Бєлавін О.В.; Тютюнник В.О.; Лук’янчиков А.А. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розглядаються можливості використання в процесі проведення державних випробувань РЛС існуючих методик визначення коефіцієнта стиснення зони виявлення цілей оглядовими РЛС за умов дії активних шу-мових завад. Основним недоліком існуючих методик є те, що вони вимагають проведення або ж обльотів за складними траєкторіями, або ж багаторазових обльотів на різних висотах. Доведено, що за відомої форми діаграми направленості антени у вертикальній площині для визначення коефіцієнта стиснення зони виявлення цілей можна обмежитись обльотом на одній певній висоті.