Houari Touati. Ortaçağ’da İslam ve Seyahat: Bir Âlim Uğraşının Tarihi ve Antropolojisi. Terc. Ali Berktay. 2. baskı. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 2016. 253 s. ISBN 978-975-08-0803-7. - Kevser Beyazyüz Sipahioğlu (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Çalışma, Houari Touati'nin Ortaçağ'da İslam ve Seyahat başlıklı eserinin değerlendirmesidir.