Dijital Cehennem- Bir Like’ın Ucuna Yolculuk - Muhammet Oğuz Han Şimşek (Medya ve Kültür)
Doğal kaynaklar ve bunların kullanımıyla ilgili ekonomik, siyasi ve ekolojik meselelere odaklanan Fransız gazeteci ve belgesel yapımcısı Guillaume Pitron, Dijital Cehennem- Bir Like’ın Ucuna Yolculuk isimli kitabında iki yıl boyunca dünyanın onlarca ülkesinde sürdürdüğü araştırmalarıyla “sanal” gibi gösterilen teknolojilerin aslında ne kadar maddi olduğuna dikkat çekmektedir. Kitap, 2021 yılında ilk olarak Fransızca, “L'enfer numérique: Voyage au bout d'un Like” adıyla yayımlanmış, 2023 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan, Alp Tümertekin tarafından Fransızca aslından Türkçeye çevrilmiştir.