Potencijal za rad mnoštva u knjižnicama i arhivima grada Zagreba - Sanja Jurković (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Rad mnoštva (engl. crowdsourcing) kao koncept već više od desetljeća koristi se u informacijskim znanostima diljem svijeta, dok u Hrvatskoj još nije dovoljno rasprostranjen. Cilj je ovog rada istražiti je li hrvatska stručna zajednica upoznata s konceptom rada mnoštva i načinima njegove implementacije u baštinskoj struci te koliki je potencijal za pokretanje projekata tog tipa u hrvatskim knjižnicama i arhivima.