ОПТИМІЗАЦІЯ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ХРОНІЧНОГО ГЕМОРОЮ III-IV СТАДІЇ - S. P. Brodovskyi; А. G. Іftodiy; І. М. Коzlovska (Клінічна хірургія)
Представлені результати лікування пацієнтів з приводу хронічного геморою III - IV стадії за розробленим методом гемороїдектомії з застосуванням радіохвильового скальпеля «Surgitron TM» та подальшим заварюванням судинної ніжки за допомогою високочастотного електрокоагулятора ЕК-301М1. У пацієнтів, оперованих за запропонованим методом, частота інтраопераційних ускладнень та тяжкість крововтрати суттєво менші, ніж у групі порівняння. За умови достатнього володіння хірургічними навичками, розроблений метод оперативного лікування забезпечує зменшення частоти ранніх і пізніх ускладнень, швидке повернення до звичайного способу життя після хірургічного лікування.