ТРАНСФОРМАЦІЯ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ПІДХОДІВ ДО УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В КОНТЕКСТІ НЕОІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ - Г.З. ШЕВЦОВА (Економіка та право)
Проаналізовано зміну концептуальних підходів до стратегічного управління розвитком хімічної промисловості України. Досліджено трансформацію пріоритетів інноваційно-інвестиційного розвитку хімічного виробництва. Обґрунтовано концептуальні положення щодо реалізації неоіндустріальної моделі розвитку галузі. Зроблено висновок про пріоритетність двох стратегічних напрямів: реіндустріалізації, тобто техніко-технологічної модернізації традиційних виробництв базової хімії, та створенні наукоємних малотоннажних виробництв у сегментах спеціальної і "тонкої" хімії на основі інноваційних технологій, енерго- і екологічної ефективності.