تفکیک سهم تغییر اقلیم و فعالیت‌های انسانی بر تغییرات دبی رودخانه با استفاده از رویکرد تحلیل حساسیت هیدرولوژیکی مبتنی بر فرضیه بودیکو مطالعه موردی: شوره‌زار دشت قزوین - سارا حشمتی; بیژن نظری; محمد رضا نیکو (Muhandisī va mudirīyyat-i ābkhīz)
مقدمه تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی ازجمله عوامل تأثیرگذار بر جریان رودخانه هستند. مشخص کردن سهم تغییرات اقلیمی و فعالیت‏‌های انسانی می‌تواند به مدیریت پایدار منابع آبی کمک کند. تغییرات اقلیمی با تغییرات دما و بارش همراه است که منجر به تغییرات توزیع مکانی و زمانی و الگو بارش می‏‌شود. فعالیت‏‌های انسانی نیز به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر منابع آب تأثیر می‏‌گذارد. استفاده معقول از منابع آب ازجمله رواناب‏‌ها امری ضروری است. هدف از این پژوهش، تعیین سهم تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های‏ انسانی در تغییرات رواناب‏ واقع در شوره‏زار دشت قزوین است.