KAMU ÇALIŞANLARININ TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN STUFFLEBEAM’İN CIPP MODELİNE GÖRE İNCELENMESİ - ANALYZING THE CIVIL SERVANTS’ VIEWS ON THE INITIAL WORK HEALTH AND SAFETY IN SERVICE TRAINING PROGRAMME ACCORDING TO STUFFLEBEAM’S (CIPP) CONTEXT-INPUT-PROCESS-PRODUCT MODEL - Mutlu Uygur; Işıl Tanrıseven (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Buçalışmada, “çalışanların temel İş sağlığı ve güvenliği” eğitim programınınöğretmen görüşlerine göre incelenmesi ve programa yönelik önerilerdebulunulması amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Milli EğitimBakanlığına bağlı devlet okullarında görev yapan 213 öğretmen oluşturmaktadır.Öğretmenlerin seçiminde, amaçlı örneklem tekniklerinden kolay ulaşılabilirdurum örnekleme tekniği kullanılmıştır. Çalışmaya İSG eğitimini tamamlamış vearaştırmacının ders verdiği öğretmenlerin tamamı dahil edilmiştir. Çalışmadaveriler, araştırmacılar tarafından geliştirilen anket yoluyla toplanmıştır. Anketformu, CIPP program değerlendirme modelinin “bağlam, girdi, süreç ve çıktı” boyutlarınıtemel alan 30 maddeden oluşmaktadır.Araştırmadan elde edilen bulgularagöre öğretmenler çalışanların temel İş sağlığı ve güvenliği eğitim programınayönelik genel olarak olumlu düzeyde görüş belirtmişlerdir. Olumsuz görüşlerinise eğitim süresinin kısalığı, materyalve uygulama eksikliği ifadelerinde yoğunlaştığı bulgularına ulaşılmıştır.