İŞ BİÇİMLENDİRMENİN GÖREV PERFORMANSINA ETKİSİNDE İŞE TUTULMA VE PSİKOLOJİK SERMAYENİN ROLÜ - Hamdullah Nejat Basım; Bircan Güner (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmada, çalışanların iş biçimlendirmelerinin, görev performansına etkisinde psikolojik sermaye ve işe tutulmanın rolünü tespit etmek için oluşturulmuş hipotezlerin test edilmesi amaçlanmıştır. Araştırma, hizmet sektöründe yer alan bir kuruluşun, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 697 katılımcıdan anket yöntemiyle elde edilen verilerin analizi ile yürütülmüştür. Araştırma sonucunda iş biçimlendirmenin görev performansını aynı yönde etkilediği ve işe tutulmanın, bu etkileşimde kısmi aracılık rolü olduğu ortaya konulmuştur. Ayrıca psikolojik sermayenin işe tutulma-görev performansı ilişkisinde düzenleyici rolünün olduğu belirlenmiştir.