Yaşamboyu Öğrenme Etkinliği “Enformasyon Okuryazarlığı” - Oya Gürdal (Türk Kütüphaneciliği)
Enformasyon okuryazarlığı, bireylerin, sorun çözme ve karar verme aşamalarında enformasyonun gereksinim olduğu bilincine varmaları, gereksindikleri enformasyona erişim ve kullanım becerilerine sahip olmaları, sözkonusu becerileri yaşamlarına kanalize etmeleri anlamını taşımaktadır. Toplumdaki tüm bireylerin enformasyon okuryazarı kılınabilmesi doğrultusunda, farklı kullanıcı türleri için özel enformasyon okuryazarlığı programlarının hazırlanması gerekmektedir. Enformasyon okuryazarlığı programlarının etkinliği ise kütüphaneciler, eğiticiler, dernekler vd. kurumlanıl ortak çabası ile olanaklı kılınabilir. Bu bağlamda makalede enformasyon okuryazarlığının içeriği, birey ve toplum için gerekliliği, getirileri, yaşamboyu öğrenme sürecine yansımaları ve enformasyon okuryazarı toplum yaratmada kütüphanecilerin kimliği ve işlevi ele alınmaktadır.