Postopek sprejemanja predpisov - Rajko Pirnat (Central European Public Administration Review)
Postopek sprejemanja predpisov postaja v zadnjem času zelo aktualno vprašanje v slovenskem pravu. Avtor najprej obravnava razloge za to, nato pa kratko prikaže splošni postopek sprejemanja zveznih predpisov v ZDA, pri čemer je poudarek zlasti na t. i. postopku "notice and comment", imenovanem tudi neformalni postopek. Zadnji del članka je namenjen oblikovanju nekaterih temeljnih elementov morebitnega splošnega postopka sprejemanja upravnih predpisov v slovenskem pravu. Ti elementi se morajo nanašati na naslednja vprašanja: kateri predpisi naj bodo podvrženi temu postopku, kaj mora vsebovati objava predloga predpisa, kako naj bo organizirano zbiranje pripomb in predlogov javnosti in kakšne so dolžnosti upravnega organa v zvezi s sprejemom in objavo predpisa.