TÜRKİYE'DE DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİN DÜŞÜNSEL VE TARİHSEL TEMELLERİ - Filiz Tufan Emini (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Türkiye'de demokratik dönüşümün temelleri Sened-i İttifak'ın imzalanmasına dayanmaktadır. Bu temel, toplumsal ve ekonomik alanda, hukuk ve siyaset alanında yaşanan dönüşümler ve II. Dünya Savaşını demokratik bloğun kazanmasını takiben dünyada demokrasinin yayılması ile gözlenen dış etkenlerin desteğiyle zaman içerisinde gelişmiş ve demokrasi bugün gözlenen görünümüne kavuşmuştur.