КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ПІДХІД ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ ПІД ВПЛИВОМ ДІЛОВОЇ РЕПУТАЦІЇ - Ігор Коржевський (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто роль ділової репутації як чинника впливу на економічну безпеку підприємств в умовах глобалізації та зростання ринкових ризиків. Обґрунтовано необхідність формування концептуального підходу до удосконалення забезпечення економічної безпеки через управління репутацією, запропоновано основні їх елементи: об’єкти, суб’єкти, принципи, функції, інформаційно-аналітичне забезпечення, механізм захисту економічної безпеки підприємств через управління діловою репутацією. Запропоновано авторське визначення та механізм інтеграції оцінки репутації в загальну стратегію безпеки підприємства. Визначено ключові елементи інформаційно-аналітичного забезпечення, що забезпечують ефективне управління репутаційними ризиками. Підкреслено значення цифрових технологій у моніторингу та оцінці репутаційного капіталу для підвищення прозорості та фінансової стійкості бізнесу.