A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozó hatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ közötti bűnügyi együttműködés lehetőségei a munkatapasztalatok és a bevált gyakorlatok alapján - Barna Szabó (Belügyi Szemle)
Cél: A Délkelet-európai Rendészeti Központ (továbbiakban: SELEC) a balkáni, illetve más környező országok – beleértve Magyarországot is – rendőrségei és vámszolgálatai közötti bűnügyi együttműködés, amely elsősorban olyan súlyos és szervezett bűncselekmények megelőzésére, leküzdésére szolgál, amelyek vélhetőleg vagy ténylegesen határokon átnyúló jelleggel rendelkeznek. Jelen tanulmány fő célkitűzése azon főbb tényezők azonosítása, izolálása, amelyek motívumként szolgálhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága (továbbiakban: NAV nyomozó hatósága) számára a SELEC-kel való nemzetközi bűnügyi együttműködés során.