PERSONEL SEÇİM SÜRECİNDE UZMAN SİSTEM YAKLAŞIMI VE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BİR UYGULAMA - İhsan Kaya; Şerife Gözen (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, yapay zekanın bir alt disiplini olan uzman sistemler US incelenmişve personel seçimine yönelik “Expert-Personel” adında bir uzman sistem geliştirilmiştir. Sistem, Konya Büyükşehir Belediyesinde, Belediye Başkan Yardımcısı, Çevre Koruma Daire Başkanıve Çevre Şube Müdürü seçimine yönelik olarak uygulanmıştır. Bu birimler için işanalizi ve görev tanımlarıyapıldıktan sonra uygun bir işbaşvuru formu oluşturulmuştur. Ayrıca adayların kişilik özelliklerini belirlemeye yönelik kişilik belirleme sorularıoluşturulmuşve en uygun adaylar “Expert-Personel” uzman sistemi yardımıile belirlenmiştir.