GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTELERİN PERFORMANSLARININ ÇOK KRİTERLİ KARAR VERME TEKNİKLERİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ - EVALUATING PERFORMANCE OF ENTREPRENEURIAL AND INNOVATIVE UNIVERSITIES WITH MULTI-CRITERIA DECISION MAKING METHODS - Nuri Ömürbek; Tuğçe Karataş (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Buçalışmada Türkiye’de bulunan Girişimci ve Yenilikçi 50 üniversitenin 2016 yılıperformansları Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri ile değerlendirilmiştir.Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Hakkı, İşbirliği veEtkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü, Ekonomik Katkı ve Ticarileşmekriterleri esas alınarak değerlendirilen üniversitelerin kriter ağırlıklarıENTROPİ yöntemi ile hesaplandıktan sonra MAUT ve SAW yöntemleri ile performansdeğerlendirmeleri yapılmaktadır. Değerlendirme sonucunda ENTROPİ yöntemininsonucuna bakıldığı zaman en yüksek ağırlık değerine sahip kriterin FikriMülkiyet Hakkı olduğu görülmektedir. MAUT ve SAW yöntemlerine göre yapılanperformans değerlendirmesi sıralamasında Sabancı Üniversitesi ilk sırada, OrtaDoğu Teknik Üniversitesi her iki yöntem için de ikinci sırada yer alarak her ikifarklı yöntemde de benzer sonuçlar elde edilmiştir.