Bıldırcın Büyütme Yemine Değişik Düzeylerde Organik Asit Karışımı ilavesinin Besi Performansı ile Bağırsak içeriği pH'sı Üzerine Etkileri - Güray Erener; B.zehra Sarıçiçek; Aslı Ozdaş (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ış ma bir organik asit karışı m ı n ı n formik asit+propiyonik asit b ı ld ı rc ı nlar ı n besi performans ı ve bağı rsak içeriği pH's ı üzerine etkilerini belirlemek amac ı yla yürütülmü ştür. Bu amaçla 300 adet 1 haftal ı k yaşl ı yerde yetiştirilen japon b ı ld ı rc ı nları kullan ı lm ışt ı r. Araşt ı rmada kontrol yemi 1.Grup ile bu yeme %0.1 2. Grup , %0.2 3.Grup ve %0.3 4.Grup organik asit kar ışı m ı ilave edilerek 4 grup olu şturulmuştur. Gruplar aras ı nda deneme sonu canl ı ağı rl ığı , canl ı ağı rl ı k artışı , yemden yararlanma oran ı ve yem tüketimi bak ı m ı ndan görülen farkl ı l ı klar önemsiz P>0.05 ; ba ğı rsak içeri ğ i pH'lar ı ise % 0.3 organik asit ilavesinde çok önemli derecede dü şük ç ı km ışt ı r P