ОЦІНКА ВПЛИВУ ІНСТИТУЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ НА ЯКІСТЬ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ КРЕДИТНИХ УСТАНОВ В УКРАЇНІ - Мирослава Хуторна (Соціально-економічні відносини в цифровому суспільстві)
Досліджено якість системи забезпечення фінансової стабільності кредитних установ, звертаючи увагу на такі її ознаки: стійкість, результативність, функціональна безперервність, раціональність взаємозв’язків між елементами. Питання якості досліджуваної системи розглянуто в контексті інституційних трансформацій. Розкрито зміст інституційних змін в організації взаємодії між суб’єктами системи забезпечення фінансової стабільності кредитних  установ в Україні. Здійснення порівняльного аналізу рівня розвитку досліджуваної системи на світовому, наднаціональному і національному рівнях дозволило зробити висновок, що до 2011 року в Україні існувала сукупність інституцій зі слабко налагодженою комунікацією, які розрізнено розвивали методологію забезпечення фінансової стійкості підпорядкованих їм різновидів кредитних установ. Обґрунтовано перспективну інституційно-функціональну схему взаємодії суб’єктів забезпечення фінансової стабільності кредитного сегмента фінансового сектору і визначено передумови її успішної практичної імплементації.