ارزشیابی درک شنیداری زبان آموزان از طریق مداخله های رایانه ای و چند وجهی زمانبندی شده - کریم شعبانی; ایمان باخدا (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
هدف از مقاله حاضر بررسی قابلیت اجرایی آزمون شنیداری پویای رایانه‌ای (CDLT) در تشخیص و تقویت منطقة مجاور رشد زبان‌آموزان در فعالیت‌های شنیداری از طریق مداخله‌های چند‌وجهی(صوتی، متنی و تصویری) می‌باشد. بدین منظور، تعداد 140 نفر در آزمون تعیین سطح شرکت نمودند که از این تعداد 100 نفر با سطح پیش متوسط انتخاب شدند. در فرایند برگزاری آزمون، با تبعبت از رویکرد بازخورد ترغیبی- تدریجی و مقیاس ضمنی-صریح، مجموعه‌ای از مداخله‌های طبقه بندی شده شامل صوتی، متنی و تصویری به‌آزمون‌دهنده‌ها داده شد و مدت زمان پردازش آزمون‌دهنده‌ها در پاسخدهی به سوالات ثبت شد. بررسی‌ها  نشان داد که مداخله‌های چند‌وجهی از طریق آزمون شنیداری پویای رایانه‌ای منجر به‌تغییرات معنا‌داری در توانایی‌های شنیداری زبان‌آموزان و پیشرفت منطقة مجاور رشد آن‌ها شد. تحلیل نمرات حاکی از آن بود که زبان‌آموزان با نمرات واقعی مشابه دارای نمرات مداخله‌ای و توان بالقوة یادگیری متفاوتی بوده و حتی مدت زمان پردازش ذهنی آن‌ها در پاسخدهی به‌سوالات پس از دریافت یک مداخله متفاوت است. این مشاهده بیانگر این واقعیت بود که زبان‌آموزان با سطح توانایی مستقل مشابه، ممکن است به‌مداخله‌های آموزشی متفاوتی در آینده نیاز داشته باشند. نتایج حاصل از این تحقیق می‌تواند در امر ارزشیابی‌های جمعی و سراسری، آموزش و یادگیری به‌عنوان یک روش کارامد مورد استفاده قرار گیرد.