Роль спорту в підвищенні фізичної підготовки та стресостійкості співробітників Національної поліції України - A. V. Porokhniavyi; K. V. Zhdanova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті наголошено на тому, що професійна діяльність співробітників Національної поліції вимагає високого рівня фізичної підготовки та стресостійкості, адже поліцейські регулярно стикаються з фізичними та психологічними викликами. Від їхньої готовності швидко реагувати на сигнали небезпеки залежить ефективність виконання службових завдань. Автор зазначає, що фізична активність є критично важливою складовою для підвищення витривалості, сили, швидкості, концентрації та координації, що дозволяє поліцейським діяти впевнено в екстремальних ситуаціях.