THE EFFECTS OF EXTERNAL MONETARY POLICY SHOCKS ON TURKISH MACROECONOMIC VARIABLES - Ahmet TİRYAKİ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin para politikalarindaki degişiklikler sadece bu ülkelerin reel makro ekonomik değişkenlerini degil aynı zamanda effektif talep dışşallıkları yoluyla onlarla ekonomik ve finansal anlamda entegre olan diğer ülkelerin reel makro değiskenlerine etki etmektedir. Bu çalısma ampirik olarak Amerika ve Almanya gibi ekonomik anlamda büyük ülkelerin uygulamış oldukları tight(sıkı) para politikalarının Türkiye gibi küçük ülkelerin finansal piyasalarını ve reel çıktılarını negatif yönde etkiledigini ortaya koymaktadır.