СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ДЕТЕРМІНАНТИ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТЕРИТОРІЙ - Вікторія Музиченко (Економіка та суспільство)
У статті досліджено соціально-економічні детермінанти фінансової стабільності територій, зосереджено увагу на Харківській області. Визначено ключові чинники, що впливають на фінансову стійкість регіону: рівень зайнятості, доходи населення, інвестиційну привабливість, розвиток соціальної інфраструктури та цифровізацію. Проаналізовано основні виклики, спричинені воєнними діями, зниженням економічної активності та руйнуванням інфраструктури, а також перспективи фінансового відновлення регіону. Окреслено напрями зміцнення стабільності, зокрема підтримку підприємництва, стимулювання інвестицій, модернізацію інфраструктури та інтеграцію цифрових рішень. Отримані результати можуть бути використані для формування стратегій фінансової стійкості та забезпечення сталого економічного розвитку регіону.