بهبود دسترسی سالمندان به اطلاعات سلامت: راهکارهایی برای سیاست‌گذاران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی - علیرضا رحیمی; سمیه اعلایی; ماهرخ کشوری; محمد جواد طراحی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
جمعیت سالمند ایران به‌عنوان یکی از سریع‌ترین جوامع در حال پیر شدن، نیازمند توجه ویژه به اطلاع‌رسانی مسائل بهداشتی و درمانی است. یافته‌های مطالعه‌ی کیفی نشان داد، سالمندان عمدتاً به پزشکان، اعضای خانواده و رسانه‌های سنتی به عنوان منابع اصلی اطلاعات سلامت متکی هستند. این درحالی است که موانع متعددی از جمله ضعف مهارت‌های دیجیتال، پاسخگویی محدود کادر درمان و کمبود زیرساخت‌های اطلاعاتی ازجمله منابع اطلاعاتی مناسب، دستیابی آنان به اطلاعات صحیح و به‌روز را با مشکل مواجه کرده است. در این ‌راستا، مجموعه‌ای از راهکارهای عملی پیشنهاد شده که هر یک با توجه به ظرفیت‌ها و محدودیت‌های خاص خود می‌تواند بخشی از این چالش را برطرف نماید. افزایش برنامه‌های سلامت در رسانه‌های جمعی به‌‌عنوان سریع‌ترین و گسترده‌ترین روش مداخله مطرح است که البته نیازمند نظارت دقیق بر محتوای تولیدی است. توزیع بروشورهای آموزشی در مراکز درمانی نیز راهکاری کم‌هزینه و قابل اجرا در کوتاه‌مدت محسوب می‌شود، هرچند به‌روزرسانی مستمر این محتواها ضروری است. از سوی دیگر، برگزاری کارگاه‌های سواد رسانه‌ای اگرچه نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر است، اما می‌تواند به توانمندسازی پایدار سالمندان بینجامد. تقویت پاسخگویی کادر درمان از طریق آموزش‌های تخصصی و نظام‌های تشویقی، اگرچه با چالش‌هایی همراه است، اما می‌تواند اعتماد سالمندان به سیستم سلامت را افزایش دهد. توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی نیز به عنوان راهکاری مکمل و بلندمدت مطرح است که نیازمند همکاری بین‌سازمانی و سرمایه‌گذاری مستمر می‌باشد. اجرای موفقیت‌آمیز این راهکارها مستلزم هماهنگی بین نهادهای مختلف از جمله وزارت بهداشت، صدا و سیما، سازمان بهزیستی و نهادهای محلی است. همچنین تخصیص منابع مالی کافی و نظارت مستمر بر کیفیت اجرای برنامه‌ها از دیگر الزامات کلیدی است.