Моделювання переносного зенітного ракетного комплексу “Piorun” у спеціальному програмному забезпеченні “Віраж-РД” - С. І. Бурковський; С. П. Лещенко; М. П. Батуринський; С. О. Сідченко; Л. В. Польшина; П. Р. Цюпка; Д. Ю. Свистунов (Системи озброєння і військова техніка)
В статті проведений аналіз тактико-технічних характеристик переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) “Piorun”. Основною метою дослідження є впровадження ПЗРК “Piorun” у спеціальне програмне забезпечення системи оперативно-тактичних розрахунків та імітаційного моделювання “Віраж-РД”. Проведений аналіз конструктивних відмінностей цього ПЗРК від прототипу ПЗРК “Игла”. Проведено оцінку впливу цих конструктивних відмінностей на тактико-технічні характеристики ПЗРК “Piorun”. Розраховані імовірності ураження ПЗРК “Piorun” типових цілей при стрільбі назустріч та навздогін з урахуванням нової бойової частини. Наведені розрахункові графіки зміни швидкості та дальності польоту від часу польоту для ракети ПЗРК “Piorun”. Оцінено вплив оптичних засобів виявлення зі складу ПЗРК “Piorun” на дальність виявлення типових цілей. Наведені розрахункові вертикальні та горизонтальні перетини зони ураження ПЗРК “Piorun” для різних швидкостей цілі, що не маневрують.