Eşrefoğlu Rûmî, Fütüvvetnâme - Hünkar Uğurlu (Edeb Erkan)
Bu çalışma, İBER Yayınları tarafından Fütüvvet Kitaplığı adı ile çıkarılan serinin Fütüvvetnâme Eşrefoğlu Rûmî eseridir. Çalışma Eşrefoğlu Rumî’nin edebî eseri olması dolayısıyla düşün dünyasını yansıtmaktadır. Ayrıca XV. Yüzyıl Osmanlı’nın inançsal, geleneksel ve tasavvufî açıdan değerlendirme yapılması adına da önem arz etmektedir. Eserin Takdim kısmında Prof. Dr. İrfan Gündüz’ün Fütüvvet ve Fütüvvetnâmelerle ilgili açıklayıcı bir tanıtımı vardır.