Siyah Alaca Sığırların Laktasyon Eğrisi Özellikleri - İsa Yılmaz (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmada Niğde ilinde dokunan 6 tip el dokusu halıda renk , motif ve desen dışındaki bazı teknik özelliklerine göre Ayırma (Discrimlnant) analizi kullanılarak çeşitli özgün tiplere aynlabilme durumlarını belirlemek ve ayırma analizinin , el dokusu halı örneği ile folklorik araştırmalarda yöresel eserlerin sınıflandırılmasında kullanılabilirliğini incelemek amaçlanmıştır. Niğde yöresinde dokunan halı tiplerine uygulanan diskimlnant analizi tekniği ile hemen hemen tüm halı tiplerinde doğru sınıflandırma olasılığının ortalama olarak %100 olduğu bulunmuştur.