Імітаційна модель визначення мінімальної гарантованої кількості замовлень метрологічного обслуговування засобів вимірювальної техніки зразків озброєння та військової техніки - В.Б. Кононов; В.В. Бурцева (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Предметом вивчення у статті є питання прогнозування мінімальної гарантованої кількості замовлень на метрологічне обслуговування засобів вимірювальної техніки (далі –ЗВТ) зразків озброєння та військової техніки (далі – ОВТ). Метою статті є імітаційне моделювання прогнозування мінімальної кількості гарантованих замовлень на проведення метрологічного обслуговування ЗВТ зразків ОВТ для перевірки достовірності аналогічних аналітичних моделей. Задача, що вирішується – обґрунтовується та досліджується імітаційна модель, побудована на основі розроблених раніше аналітичних моделей вирішення задач прогнозування мінімальної гарантованої кількості замовлень метрологічного обслуговування ЗВТ зразків ОВТ, достатньої для забезпечення підтримки належного стану бойової готовності військових частин (підрозділів). У структурі імітаційної моделі передбачено, що на першому етапі, за допомогою випадкового пошуку проводиться відбір найбільш важливих за видами зразків ОВТ, а на другому – здійснюється випадковий пошук плану замовлень на метрологічне обслуговування ЗВТ, для обраних зразків ОВТ. За результатами імітаційного моделювання робиться висновок про достовірність аналітичних моделей. Висновки: запропонована імітаційна модель дозволяє вирішувати задачу визначення мінімальної гарантованої кількості замовлень на метрологічне обслуговування ЗВТ зразків ОВТ та визначати ступінь достовірності розроблених раніше аналітичних моделей.