I. S. Pierietierski, Digiesty Justiniana. Izbrannyje fragmienty w pieriewodie i s primieczanijami I. S. Pierietierskogo. Izdatielstwo „Nauka”, Moskwa 1984, s. 456. - Elżbieta Żak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: I. S. Pierietierski, Digiesty Justiniana. Izbrannyje fragmienty w pieriewodie i s primieczanijami I. S. Pierietierskogo. Izdatielstwo „Nauka”, Moskwa 1984, s. 456.