Case Study: Establishment of Registrar ’s Office Departmental Archives, School of Atatürk Educational Faculty, Marmara University - Niyazi Çiçek; Rıfat Günalan; Ekrem Tak (Türk Kütüphaneciliği)
Bu yazıda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi birim arşivinin kurulmasıyla ilgili bir vaka çalışması ele alınmıştır. Fakülte arşivi kapsamında, yaklaşık 41.000 öğrenci dosyasının bulunduğu bir arşiv deposu kurulmuştur. Önceki Eğitim Enstitü dönemi ile sonraki Eğitim Fakültesi dönemine ait arşiv malzemesinin bulunduğu okulda, öğrenci dosyalarının düzenlenmesine yönelik bir proje yürütülmüştür. Projeyi, üç uzman ve on beş öğrenciden oluşan bir takım yaklaşık yetmiş işgününde gerçekleştirmiştir. Yürütülen bu vaka çalışması, bundan sonraki benzer arşiv deposu uygulamalarına bir model olabilir.