Ikonotext revisited – ett begrepp och dess historia - Kristin Hallberg (Barnelitterært Forskningstidsskrift)
Artikeln belyser ikonotextbegreppet, som Kristin Hallberg introducerat inom nordisk litteraturforskning på 1980-talet, genom att återvända till begreppets teoretiska bakgrund för vilken bl.a. Ricœurs diskursanalys varit avgörande. Artikeln ger en fördjupad och kontextualiserad teoretisk bakgrund till begreppet. Med nedslag i 2000-talets nordiska barnlitteraturforskning belyses också hur ikonotext som textbegrepp använts och utvecklats i varierande analyssammanhang, såsom semiotiska, intermediala, receptions- och literacy-studier.