مروری بر فوتوالکترودهای نانوساختار مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا - مژگان حسین نژاد (مطالعات در دنیای رنگ)
یکی از اجزاء اصلی سلولهای خورشیدی نانوساختار فوتوالکترودها هستند که نقش آنها در سلول خورشیدی دریافت الکترون از ماده رنگزای برانگیخته و سپس انتقال به سطح جمعآوری‌کننده الکترونها میباشد. فوتوالکترودهای نانوساختار مورد استفاده در سلول خورشیدی به پنج طبقه دسته‌بندی می‌شوند که عبارتند از: 1) نانو ذرات کروی با مساحت سطح بالا، 2) نانوساختارهای یک بعدی مانند نانولولهها و نانو سیمها، 3) فوتوالکترودهای سه‌بعدی که مخلوطی از نانو ذرات کروی با اندازههای متنوع است، 4) فوتوالکترودهای سه بعدی با الگو تکرار شوند منظم و 5) ساختارهای هیبریدی دی‌اکسید تیتانیم/گرافن. مساحت سطح بالا و امکان جذب بیشینه ماده رنگزا، دو ویژگی مهم برای یک فوتوالکترود مطلوب است که تاثیر مستقیمی بر عملکرد سلول خورشیدی دارد. این مقاله به طور خلاصه به معرفی انواع فوتوالکترودهای نانوساختار قابل استفاده در سلول‌های خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا می‌پردازد.