Взаємозалежності між ознаками росту верхніх листків та продуктивністю колосу пшениці озимої за екологічно безпечних систем удобрення - О. Л. ДУБИЦЬКИЙ; О. Й. КАЧМАР; А. О. ДУБИЦЬКА; О. В. ВАВРИНОВИЧ; М. М. ЩЕРБА (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
Вивчено становлення фізіологічних, морфологічних ознак росту пластинок верхніх листків (ВЛ; AGRВЛ, RGRВЛ, NARВЛ, SLAВЛ, LMAВЛ, LDMCВЛ, LDWВЛ, LADВЛ, BMDВЛ; трубкування – молочна стиглість), продуктивності колосу пшениці озимої (GDM) за умов базової альтернативної, екологічно безпечних систем удобрення (відповідно БСУ, ЕБСУ). У ряді випадків встановлено чіткі зміни зазначених ознак росту за умов БСУ (вар. 2), ЕБСУ (вар. 3–7) щодо контролю (вар. 1) та за умов ЕБСУ щодо БСУ. За таких зіставлень найбільш виразною і достовірною є мінливість ознак LADВЛ, BMDВЛ, LDWВЛ.