La formació dels dissenyadors del futur: reflexions sobre un cas de didàctica made in Italy - Luisa Collina (Temes de Disseny)
A partir d'un cas específic, el curs de postgrau "Product Service System Design" (Disseny de sistemes de productes i serveis) impartit a la facultat de disseny del Politecnic de Milà a estudiants italians i internacionals en anglès, es pretén exposar un conjunt reflexions inherents al perfil actual i futur del dissenyador, entès com un "professional reflexiu" -en paraules de Donald A. Schön- cridat a actuar en contextos incerts i poc definits, capaç d'estructurar d'una manera original un problema i de trobar -mitjançant tècniques híbrides i complexes, amb instruments adaptats d'altres disciplines o de producció pròpia- solucions d'espectre ampli i experimentals i innovadores.