شناسایی موانع و پیامدها در زوجین نابارور حین درمان‌های کمک باروری: یک پژوهش کیفی - سیده مریم پورموسوی; فاطمه فیاض; یاسر رضاپور میرصالح; مهدی عربزاده (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله پژوهشیمقدمه: ناباروری، یکی از مشکلات مربوط به سلامت است که در حال حاضر حدود 20 درصد از زوجین در ایران را تحت تأثیر قرار داده است. هدف انجام پژوهش حاضر، بررسی شناسایی موانع و پیامدها زوجین نابارور ایرانی در حین درمان کمک باروری بود.روش‌ها: جهت بررسی این مهم از رویکرد کیفی و از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است. با توجه به مبانی نظری و پیشینه‌ی پژوهش، از روش نمونه‌گیری هدفمند جهت مصاحبه با افراد استفاده شد. این مطالعه با استفاده از مصاحبه‌ی عمیق نیمه ساختاریافته با 32 (22 زن و 10 مرد) فرد نابارور انجام شده است. مصاحبه‌ها تا زمان رسیدن به اصل اشباع نظری و عدم استخراج و ظهور مفهوم جدید از داده‌ها ادامه پیدا کرد.یافته‌ها: موانع و راهبردها در مطالعه‌ی حاضر در 9 مضمون اصلی، 30 مضمون فرعی و 114 مضمون باز در مفهوم کلی «مسیری ناهموار برای درک حس مادری و پدری» دسته‌بندی شده است. پیامدها با کدهای فردی- درونی، جسمی، خانوادگی و زناشویی تعریف شدند. موانع نیز با کدهای اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، زوجی، اعتقادی و رخدادهای غیرقابل پیش‌بینی دسته‌بندی شدند.نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که زوجین نابارور در حین درمان کمک باروری با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند و پیامدهای مختلفی در طول درمان رخ می‌دهد. بنابراین، این افراد نیازمند توجه از طرف جامعه، خانواده و نظام‌های سلامت می‌باشند و نیاز است در طول درمان، نگاه چندجانبه‌ای به افراد وجود داشته باشد تا این مسیر با چالش کمتری طی شود.