Організація системи охорони об'єктів дипломатичного призначення в умовах виникнення загроз їх безпеці - Волков І.М.; Сутюшев Т.А. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
На підставі раніше проведеного аналізу можливих загроз безпеці дипломатичним представництвам (консульським установам) іноземних держав, розташованих на території України проведено розроблення типової схеми охорони стаціонарного об'єкту охорони дипломатичного призначення (місця компактного перебування) при виконанні службово-бойових завдань у відриві від пункту постійної дислокації військової частини. Запропоновані способи побудови охорони, елементи роботи командира при організації охорони та порядок проведення розрахунку сил.