Методика визначення оптимального розподілу протитанкових засобів для знищення броньованих цілей противника при плануванні вогневих засідок в оборонному бою - Телюков С.М.; Гузченко С.В.; Таран І.А.; Зливка Г.А. (Системи озброєння і військова техніка)
Розроблено методику визначення оптимального розподілу протитанкових засобів для знищення бро-ньованих цілей противника при плануванні вогневих засідок в оборонному бою. Дана методика містить два способи визначення оптимального розподілу в залежності від вихідних умов, тобто, коли відома та невідо-ма імовірна кількість броньованих цілей, які необхідно знищити. Вказані способи можуть бути застосовані як окремо один від одного, так і сумісно. Перший спосіб ґрунтується на вирішенні задачі лінійного програ-мування (симплекс метод – метод штучного базису). Другий спосіб ґрунтується на удосконалені методики визначення імовірної кількості знищених броньованих цілей шляхом застосування варіантів розподілу про-титанкових засобів та перебору цих варіантів. В процесі визначення оптимального розподілу було врахова-но величини збитку, що може завдати конкретна броньована ціль противника. Представлена методика дозволяє визначити вогневі можливості підрозділу по знищенню броньованих цілей противника під час ана-лізу і оцінювання обстановки командиром та штабом підрозділу з метою прогнозування її розвитку.