АДМІНІСТРАТИВНІ КОМПЛЕКСИ ЯК НАПРЯМ У РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Yurii Kononiuk; Serhii Buravchenko (теорія та практика дизайну)
Мета – визначення принципів архітектурно планувальної та функціональної організації будівель адміністративних комплексів територіальних громад (АКТГ). У статті досліджується питання доцільності створення таких об’єктів як адміністративні комплекси з точки зору розвитку територіальних громад на основі наявного закордонного та вітчизняного досвіду. Методологія. Використовувалися наступні методи: аналіз літературних джерел, аналіз закордонного та вітчизняного досвіду, метод соціального опитування, узагальнення та систематизація закордонних аналогічних об’єктів архітектури, виявлення факторів впливу на планувальну та функціональну організацію подібних будівель, адаптивний метод. Результати. Проаналізовано сучасний стан досліджуваної проблеми. Встановлено поняттєво-термінологічний апарат дослідження. Визначено основні фактори впливу на архітектурно-планувальну та функціональну організацію Адміністративних комплексів. Виявлено особливості архітектурно-планувальної та функціональної організації Адміністративних комплексів. Розкрито доцільність у створенні Адміністративних комплексів ТГ, як шлях до розвитку територіальних громад. Наукова новизна. Виявлено і охарактеризовано особливості архітектурно-планувальної та функціональної організації Адміністративних Комплексів Територіальних Громад. Вдосконалено методику архітектурно-планувальної організації Адміністративних комплексів територіальних громад. Одержали подальший розвиток методи архітектурно-планувальної організації Адміністративних комплексів територіальних громад. Практична значущість. Результати дослідження можуть бути використанні при подальшому дослідженні теми та створенні нових адміністративних комплексів територіальних громад.