Суспільно-географічні аспекти розвитку релігійної сфери Кіровоградської області - Лариса Семенюк; Юлія Сільченко (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті проаналізовано вплив соціально-економічних та історико-географічних чинників на формування релігійної сфери Кіровоградської області. Подано компонентну структуру та динаміку кількості релігійних організацій, розраховано основні коефіцієнти, які характеризують релігійне середовище Кіровоградської області за період 2001-2016 років. Також здійснено  просторовий аналіз функціонування релігійно-географічної сфери в районах області та розраховані основні її показники на 2017 рік.